Inšpirácia: aké doplnky si môžete ušiť aj doma

Dátum pridania: 26. júl 2021

Rozmýšľate, že by ste si niečo skúsili ušiť sami? Určite choďte do toho! A ak ešte neviete, s čím by ste mohli začať, pripravili sme pre vás pár inšpirácií. Ide o jednoduché doplnky, ktoré sú vhodné aj pre začiatočníkov.

Návliečka na podušku

Žiadne zložité strihy a dlhé rozmýšľanie, ako to asi tak ušijem. Vyskúšajte ušiť návliečku na podušku. Budete mať doma novú praktickú vec, ktorú môžete využívať celoročne. Vyberte si na to farebné látky a spestrite si doma novými vzormi gauč alebo posteľ.

Oblečenie pre bábiky

Čo tak vyskúšať ušiť oblečenie, ale také malinké, pre bábiky? Na ňom si šitie nacvičíte a verte, že sa budete tešiť z tých chutných sukničiek a šatičiek. Je to dobrý tréning, ak sa chystáte v budúcnosti šiť aj oblečenie pre deti alebo dospelých. 

Pekné dekoračné ozdoby 

Niečo malé, pekné, nenáročné…skúste ušiť napríklad srdiečko z farebných vzorovaných látok. Dozdobte ho gombíkmi a čipkami. Prilepte alebo prišite naň slučky z tenšej stužky na zavesenie a ozdoba je hotová.

Čelenka do vlasov

Ak si túžite ušiť nejaký doplnok pre seba, skúste látkovú čelenku. Budú vám k tomu stačiť zvyšky elastických látok – úplet alebo teplákovina. Jednoduchá bez ozdôb, s mašličkou či turbanová čelenka...možností máte veľa.

Tampóniky na odlíčenie 

Na ušitie odličovacích tampónov nepotrebujete šijací stroj. Stačí vám k tomu jemná látka, napríklad tričkovina a na druhú vrstvu použite froté. Jemnou látkou odlíčite oči a froté zase použite na čistenie pleti. Môžete ich prať na 60 °C. 

Podbradník pre dieťa

Podbradníkov nikdy nie je dosť, tie majú využitie pri deťoch stále. Ak ich máte doma málo, ušite si nejaké. Odporúčame ich šiť minimálne z dvoch až troch vrstiev bavlny. Jedna vrstva by bola určite málo. Nemusíte však zostať iba pri bavlne. Látky môžete skombinovať. Na spodnú vrstvu môžete použiť mäkkú froté látku a na vrchnú vrstvu nepremokavý polyester, aby sa podbradník jednoduchšie čistil.

Gumička do vlasov

Stačí vám kúsok klasickej krajčírskej gumy, ktorú schováte do peknej nariasenej látky podľa svojho vkusu. Môžete k nej ešte ušiť mašličku.

Veríme, že sme vás inšpirovali. Prečítajte si aj článok Pomôcky na šitie, ktoré sa vám určite zídu alebo Šijete alebo plánujete šiť? Tieto látky vám doma nemôžu chýbať! 

Zdroj fotiek: pinterest.com

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga