Čo ste o Selecte možno nevedeli

Dátum pridania: 02. august 2021

Naša firma je tu pre vás už od roku 1992. Za týchto krásnych, no niekedy aj náročných, 31 rokov usilovnej práce, sme toho zažili naozaj veľa. Ak o nás toho ešte veľa neviete, pozrite nižšie do článku a dozviete sa všeličo zaujímavé.

Kto stojí za vznikom firmy Select?

Dvaja spolužiaci z Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci Pavol Ďuriga a Jiří Žák. Realizátor myšlienky bol Pavol a Jiří bol držiteľom know how, ktorý sa zapájal do chodu firmy. Pavol pracoval ako programátor, no nakoniec túto prácu nechal a naplno sa začal venovať budovaniu podnikania.

Prečo práve názov Select?

Hľadali slovo, ktoré by bolo dobre zapamätateľné a najmä malo znamenať dobrý výber tovaru, preto zvolili anglické slovo Select.

Začínalo sa podnikať v garáži

Áno, presne tak. Sklad bol v garáži rodinného domu Pavlových rodičov, ktorí v prvých rokoch existencie firmy pomáhali hlavne s balením poštových zásielok.

 

Prvé roky sa nepredávali látky

Spočiatku bol predaj zameraný na kusový textil (napríklad kabáty) a postupne sa pretransformoval do súčasnej podoby. 

Dnes si u nás môžete kúpiť bytový a metrový textil. Nové kolekcie textilu pripravujeme 2-krát do roka. A možno ste netušili, že sa venujeme aj výrobe predšitých paplónov a vankúšov zo sýpkoviny, ktoré sú vhodné na perovú náplň.

S čím sme sa museli popasovať?

90-te roky neboli pre podnikateľov jednoduché. Zažili sme boje s francúzskou mafiou, ktorá pripravila firmu o 30 000 € (vtedy ešte v Sk). To nám v podnikaní naozaj nepomohlo, no nevzdali sme sa a pokračovali ďalej. Našťastie sa nám to vyplatilo a sme tu dodnes. :)

Z garáže do Zamaroviec

Firma sa začala postupne rozrastať, a preto sa musela presťahovať do nových priestorov. Svoje miesto našiel Select v Zamarovciach, tam sa naša firma nachádza dodnes.

Dlho sa tu však „neohrejeme”, plánujeme sťahovanie do nových priestorov v Trenčianskom priemyselnom parku. Chceme rozšíriť svoje rady, aby sme vám mohli toho ponúknuť ešte viac.

Koľko zamestnancov má Select?

Aktuálne má firma 15 zamestnancov. V súčasnosti firmu vedie Pavol s jeho synom Andrejom. Jiří sa z firmy stiahol.

Keď vám zamestnanec urobí nečakané prekvapenie

V našej firme sme zažili už veľa prekvapení, no najviac nás baví historka, keď sme našli nášho (momentálne už bývalého) zamestnanca prevážať vo firemnej dodávke susedovho koňa. Dnes sa na tom už smejeme, ale vtedy nám to až také vtipné neprišlo. :) Nuž, život prináša všelijaké prekvapenia. 

Tešíme sa zaujímavým spoluprácam

Vždy nás veľmi poteší, keď môžeme spolupracovať s inou firmou, podieľať sa na niečom zaujímavom a dodať im spotrebný tovar. Naše látky si v rámci spolupráce obľúbili napríklad:

  • Andrea Martini, Donna Rosi, Rischino, Mile male,

  • divadlá v BA, TT, NR, štátna opera v BB,

  • folklórne súbory,

  • Festival Pohoda a Grape,

  • Anketa OTO,

  • spolupracovali sme aj s RKC pri návšteve pápeža Jána Pavla II. na Slovensku,

  • Krajčovina.sk – veľmi milá a aktuálna spolupráca. Krajčovina šije kostýmy pre divadelné predstavenie WEST SIDE STORY, ktoré malo v júli 2021 premiéru a my im dodávame materiál. Sme radi, že môžeme aj my prispieť k oživeniu divadiel po pandemickej prestávke.

A taktiež sme veľmi radi, že vám môžeme robiť radosť kvalitnými látkami a dekorami už toľko rokov. 

Váš Select.

 

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga