Niekoľko tipov na látky, ktoré využijete v zime

Dátum pridania: 26. október 2021

Po krásnom slnečnom lete prichádza mierne ochladenie, ktoré postupne bude prechádzať až do mrazivých, mínusových teplôt. Letné šaty vymeníme za zimné svetre a kabáty, aby sme mohli v pohode fungovať vonku, aj keď bude poriadna zima. Ako sa však pripraviť na zimné mesiace tak, aby vám nebola zima? To je presne téma tohto článku, v ktorom sa dozviete, aké sú najlepšie materiály do zimného počasia. 

Mikroplyš

Pokiaľ hľadáte materiál, ktorý vás dokonale zahreje počas zimných mesiacov, obráťte sa rozhodne na mikroplyš. Táto jedinečná tkanina sa odporúča aj pre alergikov a dokonale odvádza pot. Výhodou je aj jeho nenáročnosť na údržbu. Po praní rýchlo schne a nie je potrebné ho žehliť. Tento príjemný, hebký a mäkký materiál budete s radosťou nosiť počas celej zimy. Pokiaľ by ste chceli poriadne teplú prikrývku alebo deku, mikroplyš je rozhodne tou správnou voľbou. 

Flanel

Ďalším vhodným materiálom pre zimné obdobie je určite flanel. Každý dobre poznáte obľúbené flanelové košele. Tie sa nepoužívajú na fotkách kanadských drevorubačov len tak náhodou. Ide o naozaj hrejivý husto tkaný materiál zo 100-percentnej bavlny. Pokiaľ hľadáte nadčasový, pohodlný a teplý  materiál, z ktorého môžete ušiť krásne veci, flanel je tá správna možnosť.

Ľan

Ak hľadáte pevný a odolný materiál s termoregulačnými vlastnosťami, vaša túžba by mala smerovať práve k ľanu. Ide o prírodný materiál, ktorý svojou odolnosťou a pevnosťou predčí bavlnu. Životnosť oblečenia a doplnkov je vďaka jeho pevnosti a odolnosti naozaj dlhá. O ľane si môžete viac prečítať v našom článku, kde sa jeho výhodám a vlastnostiam venujeme podrobnejšie.

Kašmír

V tomto prípade rozprávame naozaj o vzácnom a luxusnom materiáli. Oblečenie či doplnky vám budú naozaj skrášľovať váš šatník a budete sa cítiť veľmi príjemne a elegantne aj pri mínusových teplotách. Vďaka jeho unikátnym vlastnostiam je aj drahý, preto ak kupujete látky alebo oblečenie z tejto vlny, dávajte pozor, či ide naozaj o pravú kašmírsku vlnu. Na prvý pohľad ju rozoznajú iba skutoční odborníci. 

Flauš

Tento materiál je vhodný pre jesenné a mierne studené obdobie. Najčastejšie sa využíva práve pri výrobe kabátov. Ide o vlnenú látku, ktorá je veľmi populárna, no má aj jednu nevýhodu, doma ju len tak nevyperiete. Výhodou však je jej prijateľná cena, vďaka ktorej môže byť váš šatník plný kabátov rôznych farieb, dĺžok či vzorov. 

Fleece

O prírodnom materiáli rozhodne nie je reč. Fleece je syntetický materiál, ktorý je v podstate 100-percentný polyester. Keďže ide o syntetický materiál, má skvelé izolačné vlastnosti, no zároveň odvádza pot. Výhodou je, že ho po praní nemusíte žehliť.

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga