Poradíme vám, ako si zorganizovať šatník

Dátum pridania: 02. november 2021

Mať šatník perfektne uprataný a prehľadný nie je pre každého taká jednoduchá záležitosť. Ak potrebujete poradiť, ako mať vo svojom šatníku lepšiu organizáciu, čítajte naše rady. Zmene sa poteší nielen vaša skriňa, ale aj vy.

Radšej menej oblečenia ako viac

Týmto vás možno v úvode nepotešíme, ale je to veľmi potrebná vec. Predtým, ako začnete upratovať svoj šatník, by ste si mali pretriediť oblečenie. Čo to presne znamená? Vyraďte veci, ktoré ste na sebe už niekoľko rokov nemali...a verte, neoblečiete si ich ani o ďalšie dva roky. Dajte preč veci, ktoré sú vám malé alebo veľké, vyťahané, staré. Je čas dať svojej skrini nový nádych. Šatník si môžete vyskladať aj iba z niekoľkých kúskov oblečenia, ktoré sa dajú veľmi pekne kombinovať. Zostavenie takéhoto minimalistického šatníka sa nazýva capsule wardrobe”.

A čo s odloženým oblečením? Darujte ho napríklad do sociálnych šatníkov, kde ho posunú ľuďom, ktorí to veľmi potrebujú. Alebo využite špeciálne smetiaky na oblečenie. Nachádzajú sa vo väčšine miest. Urobíte dobrú vec a niekoho tým aj potešíte.

Podľa čoho usporiadať oblečenie?

Na to, aby ste mali v skrini prehľad, potrebujete dobrý systém rozloženia vecí. Môžete si rozdeliť oblečenie na letné a zimné. Počas teplých mesiacov majte vždy v popredí skrine a na vešiakoch letné veci. A naopak, počas zimy by vám tam mali visieť dlhé tričká, mikiny a svetre. 

Ďalšou možnosťou je rozdeliť oblečenie podľa druhu. Na vešiakoch budú najprv bundy, potom svetre, potom tričká s dlhým rukávom, s krátkym rukávom a na ramienka. Zvlášť môžete oddeliť košele a saká, teda elegantné oblečenie. Ak máte oblečenie uložené na sebe v tzv. komínoch, platí to isté. Svetre patria na seba, tričká taktiež a tak to urobte aj s ostatnými vecami. No myslite na to, že každá látka je špecifická, napríklad taká viskóza je krčivý material a mal by v skrini určite visieť na vešiaku.

Pokiaľ ste typ človeka, ktorý si potrpí na perfektne zladených outfitoch, môžete si šatník zorganizovať podľa farieb. Je len na vás, ktorý spôsob usporiadania si vyberiete. Každý sme iný a je dôležité, aby nám nový systém v skrini vyhovoval čo najlepšie a vedeli sme tam hneď nájsť kúsky oblečenia, ktoré potrebujeme.

Menšie kúsky, ako sú ponožky, tielka či spodná bielizeň si poukladajte do šuflíkov alebo praktických organizérov. Opasky môžete zavesiť na háčiky v skrini alebo stočiť a vložiť do organizéra.

Aj správny výber vešiakov má svoju úlohu

Dnes už nájdeme veľký výber vešiakov. A prečo by sme sa mali zaujímať o to, aký vešiak kúpiť? Ak potrebujete vo svojej skrini poriadok a máte v nej málo miesta, pomôžu vám rozkladacie vešiaky. Ide o systém vešiakov, na ktoré zavesíte oblečenie a následne ich sklopíte. Stane sa z neho jeden vešiak, na ktorom bude veľa kusov oblečenia. A v skrini ušetríte miesto.

Samozrejmosťou sú vešiaky s tyčkou naspodu, kde môžete zavesiť aj nohavice. Tak budete mať na jednom vešiaku napríklad sako a nohavice dohromady.

Veríme, že sme vám poradili a odteraz bude váš šatník lepšie dýchať. Ak šijete alebo si nechávate šiť oblečenie, nahliadnite do nášho e-shopu plného kvalitných produktov od bavlnených látok cez satény až po sweter fleece. Vyberte si látku, po ktorej túžite, a spestrite svoj novozorganizovaný šatník pekným oblečením.

 

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga