7 tipov, ako využiť dekoračné látky na chalupe

Dátum pridania: 20. september 2021

Chalupa je miesto, ktoré je typické svojím vidieckym štýlom, a to platí aj pri dekoračných látkach. vybrali sme niekoľko prípadov, ako a kde využijete látky na chalupe. Ak si chcete svoju chalupu spestriť, poďte si pozrieť nás článok.

1.Spríjemnite si posedenie látkami

Gauče, lavice a vankúše...to je taký základ, na ktorom látky nemôžu chýbať, pokiaľ túžite po pohodlí. V chalupárskom prostredí sa preferujú skôr vzorované a kvetinové látky, prípadne vintage látky. Nemôžu chýbať ani deky na zahriatie.

 

2.Obrusy - pomôcka, ktorá na chalupe nesmie chýbať

Okrem kvetinových a vintage látok sú jedny z najobľúbenejších vzorov na chalupe tradičné kockované látky, tzv. PTK. Môžu byť v rôznych farbách, no známe je najmä typické červené prevedenie.

  

Obrus v kockovanom motíve môžete zladiť s utierkami, podsedákmi, hrnčeky...bude to u vás vyzerať naozaj tradične.

3.Farebné látky môžete využiť aj na závesy

Neodmysliteľnou súčasťou chát sú aj závesy. Buď dlhé až po zem, alebo iba krátke ozdobné, ktoré mierne prekryjú okienka s výhľadom na prírodu.

4.Posteľné obliečky s rôznymi vzormi

Dekoračné látky využijete na ušitie posteľných obliečok a vankúšov. Môžete na to použiť farebné alebo folklórne vzory. U nás sú veľmi žiadané aj slovenské čičmanské motívy, ktoré potešia každé oko.

5.Skrášlite stoličky dekoračnými látkami

Vyhrať s látkami sa môžete aj na nábytku, napríklad na stoličkách. Skombinovať sa dajú poťahy z rôznych látok, pokojne aj takých, ktoré vám zostali navyše. Na chate to naozaj nikomu vadiť nebude. Nemusia byť všetky rovnakého vzoru, môžete využiť zvyšky látok a poprosiť o pomoc čalúnnika. Vzniknú vám tak zaujímavé kúsky obnoveného nábytku.

6.Praktické využitie látok v kuchynke

Možno si pamätáte, ako ešte naše babičky a prababičky varili v kuchynkách, kde neboli dvierka na skrinkách. Obsah skrinky zakrývala nariasená látka. Tou istou látkou boli vyzdobené aj iné časti kuchyne, napríklad poličky alebo malé kuchynské okienka. Spravte si takéto látkové ozdoby na chalupe aj vy.

7.Zástery

Každá správna gazdinka potrebuje mať zásteru. A to je ďalšia možnosť, ako na chalupe využiť látky. Zástera bola kedysi u žien využívaná naozaj každý deň. Naplno zastala funkciu ochrany odevu alebo ju využívali na odkladanie vecí či vajíčok pri ich zbieraní. Nezabudnite si teda svoju chalúpku vybaviť aj nejakými zásterami. Látky na zástery nájdete aj v našom e-shope, stačí si vybrať.

Zdroj fotiek: www.pinterest.sk

Mohol by vás zaujímať aj článok DIZAJNOVÉ TIPY: VANKÚŠE DOKÁŽU S PRIESTOROM UROBIŤ ZÁZRAKY

 

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga