Dizajnové tipy: vankúše dokážu s priestorom urobiť zázraky

Dátum pridania: 09. august 2021

Rozmýšľate, ako priestor urobiť krajším? Čo by ho tak mohlo osviežiť a doplniť? Máme pre vás úplne jednoduché riešenie...stačia vám k tomu vankúše! Kúzlo spočíva vo výbere látky a vzoru a výsledok je jedinečný. Poďte sa s nami inšpirovať. Vankúše môžete použiť vo všetkých izbách, dokonca aj na balkóne či v detskom stane.

Kombinácie rôznych materiálov

Satén, bavlna, zaujímavá potlač...môžete kombinovať rôzne materiály a nebojte sa toho. Ak použijete napríklad satén a na inom vankúši zase vzorovanú potlač, ostatné podušky nechajte jednofarebné. Všetko bude v konečnom výsledku spolu pekne ladiť.

Bytový textil vie robiť zázraky

Noblesnú spálňu vytvoríte aj vďaka vankúšom. Môžete napríklad skombinovať žltú a zelenú farbu. Vyberte si látku, ktorú máte najradšej (bavlna, ľan…), v spálni sa musíte cítiť pohodlne. Na fotografii sú použité dve vzorované látky, ostatné sú jednofarebné. Zelené vankúše navlečte do tzv. tunela zo vzorovanej alebo pokojne aj kvetinovej látky. Na ďalšie vankúše použite návliečku s pásikmi, ktorá bude ladená do zvolených farieb. Nakoniec už iba jednofarebná posteľná návliečka alebo deka a výsledok je perfektný.

Skrášlite balkón vankúšmi

Aj balkón môže byť pekný, pohodlný a moderný. Tu sa môžete naozaj vyhrať. Zvoľte vankúše rôznych tvarov, farebne ich laďte do podobného odtieňa a vznikne vám ideálny priestor na oddych. 

Vankúše ako umelecké dielo

Ak máte v spálni zaujímavý obraz, tapetu alebo maľbu, využite to a kombinujte k tejto tematike aj vankúše. Vankúše v pastelových farbách úplne zapadajú do kontextu maľby a konečný výsledok pôsobí veľmi umelecky.

Farebné ako lentilky

Máte radi farby? V tom prípade môžete z vankúšov vytvoriť pokojne aj dúhu. Aj doplnky môžu byť v tých istých farbách ako vankúše, no steny a nábytok v takomto prípade odporúčame nechať jednofarebné, napríklad šedé alebo biele. 

Keď vankúše ožívajú

Detská izba je kreatívne miesto, kde sa dá vymyslieť naozaj všeličo. Deťom urobíte radosť tým, že im do izby dáte vankúše v podobe rôznych zvieratiek. Pozor však na príliš krikľavé kombinácie, snažte sa to neprehnať s farbami, aby izbička nepôsobila chaoticky.



Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga