Teplákovina: jej výhody a na aké oblečenie ju môžete použiť

Dátum pridania: 13. september 2021

Teplákovina – jeden z najobľúbenejších materiálov najmä vďaka svojej pohodlnosti. A nielen u dospelých, ale aj u detí. Poďme si o tejto zaujímavej látke povedať viac.

Teplákovina je ideálna na vonkajšie športové aktivity, ale aj na pohodlné domáce nosenie. Šijú sa z nej teplákové súpravy, ale taktiež aj šaty, kraťasy, sukne, bundičky, čiapky… 

Má teda všestranné využitie vo svete módy. Dokonca sa z nej vyrábajú aj elegantnejšie kúsky oblečenia, ktoré sa zdobia rôznymi flitrami a kamienkami. Často sa na tejto látke stretáme s rôznymi nápismi značiek, zaujímavými strihmi a prevedeniami.

Čo to vlastne tá teplákovina je?

Teplákovina je v podstate pletenina, ale je o niečo hrubšia ako klasický úplet (o úpletoch sa viac informácií dozviete v našom článku Druhy úpletov, zistite, ako sa v nich vyznať). Špecifické pre ňu je, že jej vnútorná strana má takzvané slučky. Tie môžu byť počesané alebo nečesané.

Druhy teplákoviny

Počesaná teplákovina– je hrubšia, veľmi mäkká a vhodná do chladnejšieho počasia.

Nečesaná teplákovina– tá sa využíva najmä v teplejšom období. Je tenšia ako počesaná teplákovina, preto je vhodná napríklad na letné šaty, sukne alebo kraťasy.

A spomenieme aj elastickú teplákovinu– je do nej pridaný elastan. Vďaka nemu bude materiál pružný, a tým pádom aj pohodlnejší.

 Okrem toho, že je teplákovina pružný materiál, je aj priedušný, čo jej opäť pridáva na kvalite. A pokiaľ sa chystáte z teplákoviny aj niečo ušiť, použite na ňu ihly s guľatou hlavičkou, pretože sa s nimi pri tomto materiáli dobre pracuje. Navyše má naozaj veľkú škálu farieb a potlačí, z ktorých si pri nakupovaní môžete vyberať. Je to veľmi obľúbený materiál na domáce šitie, najmä čo sa detského oblečenia týka.

Nezabudnite nazrieť aj do nášho e-shopu, kde si môžete vybrať kvalitnú, príjemnú a mäkučkú teplákovinu na ušitie rôznych druhov oblečenia. Jednofarebná, pásikavá, hviezdičková alebo aj veľmi obľúbená maskáčová...všetky nájdete v našej ponuke.

 

 

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga