Nádherné vzory na perinách, ktoré prinesú do vašej spálne nový nádych

Dátum pridania: 27. september 2021

Niekedy stačí tak málo, aby sme miestnosť oživili niečím pekným, moderným a zaujímavým. Nehovoríme o nábytku ani o bytových doplnkoch. Máme na mysli „obyčajné” posteľné obliečky. Tie dokážu v spálni vytvoriť dizajnový zážitok. Poďme sa na to pozrieť bližšie.

Farebná hra s kvetmi

Ten, kto miluje pestré farby a kvety, si príde na svoje pri týchto obliečkach. Ak sa chcete cítiť ako v záhrade alebo na lúke, určite choďte do kvetinových látok. Cyklamenová farba v tomto prípade dominuje a najviac púta našu pozornosť. A platí tu pravidlo, že kvety na látkach nevyjdú nikdy z módy, preto nimi určite nič nepokazíte.

Pozitívna žltá a pásiky

Hľadáte niečo pozitívne do spálne? Riešením je žltá farba. Môžete vidieť, že tieto obliečky sú obojstranné. Buď zvolíte pásikavú stranu, alebo jednofarebnú. Pekný výsledok docielite, ak niektoré vankúše otočíte pásikmi a iné zase nie. Pridajte na posteľ aj ďalší vankúš s hravými žltými motívmi, ktorý dotvorí hravý dojem..

 

 Veľa bodiek

Bodky nemôžu chýbať, preto sme na ne nezabudli ani my. Pokiaľ vám vadia veľmi vzorované alebo kvetinové látky, možno vám postačia iba jednoduché bodky. Priestor spravia zaujímavejším a zároveň príliš nebijú do očí.

Pestré kombinácie farieb

V teenagerskej izbe môžeme byť kreatívni a použiť odvážnejšie farebné kombinácie. Čo tak čierne vzory na perinách v spojení s krikľavejšími žltými vankúšmi a ružovou prikrývkou? Tieto zaujímavé kombinácie izbu oživia a zaujmú pozornosť.

Posteľné obliečky v tmavšom prevedení

Tmavších farieb sa báť nemusíte, dajú sa zjemniť napríklad takýmito ružovými kvetmi. A pokiaľ máte v spálni bledší nábytok, môžete ísť pokojne aj do odvážnejšej čiernej farby, ak je vaša obľúbená.

Folklórne a ľudové motívy

Folklórne vzory, ktoré sme kedysi mohli vidieť napríklad na ľudových krojoch, sa objavujú čoraz častejšie aj na nábytku, oblečení, bytovom a metrovom textile. A preto nechýbajú ani na obliečkach. Sú pekným oživením a pripomenutím si tradícií.

 

Keď jednoduchosť vyhráva

Síce v tomto článku píšeme o vzoroch, ale niekedy stačí iba jedna zaujímavá farba a pozitívny výsledok v miestnosti je zaručený. Táto mentolová farba sa bude hodiť do väčšiny priestorov. Guličkové strapčeky po lemoch robia obliečky zaujímavejšie a výraznejšie. Tu si milovníci jednoduchosti si prídu na svoje.

Posteľné obliečky podľa vlastných predstáv

Máte už predstavu o tom, ako oživiť posteľnými obliečkami svoju spálňu? Vyberte si podľa metráže látky z našej ponuky a môžete mať obliečky, po akých túžite. 

Zdroj fotiek: www.pinterest.com

 

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga