Rozmýšľate, ako si vkusne zariadiť obývačku? Tu je 6 inšpirácií, ktoré si zamilujete

Dátum pridania: 19. apríl 2021

Obývačka je miestnosť, ktorá by mala byť pri zariaďovaní stredobodom vašej pozornosti. Je to miesto, kde trávime veľa času a oddychujeme. Mala by byť útulným a príjemným prostredím aj pre návštevy. Poďte s nami načerpať inšpiráciu.

1.Svetlá a útulná

Ak nepreferujete tmavé farby, zvoľte biely nábytok. Bielej sa báť nemusíte, priestor dolaďte ružovými doplnkami, pridajte zaujímavé poťahy na vankúše, deky a sviečky. Môžete použiť aj iné pastelové farby. Celkový efekt a oživenie priestoru dotvoria rastliny.

2.Pestrá a farebná obývačka

Máte radi farby? Čo tak kombinácia žltej a modrej? Zvoľte poťahy látok v týchto farbách a vytvoríte tak originálny priestor. Všimnite si, že poťahy nemusia byť z rovnakých materiálov. Semiš, koža...čokoľvek vám vyhovuje. Závesy a koberec vyberajte v jemnejších odtieňoch. Obrazy na stene môžu pokojne ladiť s nábytkom, aby sa vytvoril kontrast. 

3.Keď vyhrá čierna farba

Ak túžite mať vo svojej obývačke čiernu farbu, narábajte s ňou opatrne. K čiernej stene použite úplne jednoduchý a vzdušný odkladací nábytok, aby bol priestor stále dosť presvetlený. Väčšie skrine by vám v tomto prípade mohli spraviť opak. Bledý koberec je v tomto prípade najlepším riešením. Drevený masívny nábytok spraví miestnosť zaujímavejšou a celkovo jej dodá mužský nádych.

4.Trochu ženskosti a umenia

Lesklý nábytok, ružová v kombinácii so zlatou, vzory, pletená deka a vankúše s imitáciou kožušiny...to všetko evokuje ženskú energiu. Cítiť tu kus umenia, no zároveň obývačka pôsobí pohodlne. Do takéhoto priestoru môžete použiť teplé materiály, ako sú fleece, welsoft vlna a minky.

5. Aj malý priestor môžete zariadiť štýlovo

Ak ste skôr za minimalistické riešenia a nemáte radi preplnený dom nábytkom, toto je pre vás vhodná inšpirácia. Úžasným doplnkom sú taburetky so vzorovaným poťahom. Do malej miestnosti nemusíte dávať nasilu nábytok. Stačia jednoduché poličky na stene a malé konferenčné stolíky.

6. Dekoračné látky robia zázraky

Môžete mať jednoduchý nábytok, no ak ho doplníte vzorovanými vankúšmi či závesmi v pestrých farbách, priestor ihneď ožije. 

Zariaďte si bývanie podľa svojich predstáv. Široký výber dekoračných látok už na vás čaká aj v našom e-shope. 

Zdroj fotiek: pinterest.com



Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga