5 tipov, ako si skrášliť bývanie s vianočnými látkami

Dátum pridania: 15. november 2021

Vianočné sviatky sa pomaly blížia a spolu s nimi aj zdobenie domácností. Aby sa ľudia počas tohto zimného obdobia cítili čo najpríjemnejšie, zvyknú sviatočnú atmosféru navodiť rôznymi dekoráciami. 

V tomto článku vám ukážeme zopár tipov, ako šikovne dokážete použiť vianočné látky na zútulnenie interiéru vo vianočnom štýle.

1. Koberček pod stromček

Látkový materiál umiestnený pod vianočným stromčekom je nanajvýš praktický. Môže zachytiť popadané ihličie, ktoré by inak skončilo na dlážke. Zlaďte ho s vianočnými ozdobami na stromčeku a priestor v miestnosti bude pôsobiť krajšie.

2. Posteľná bielizeň

Z látky možno ušiť posteľnú bielizeň pre vankúše. Tie sa môžu vynímať nielen v spálni, ale aj na gauči v obývačke. Využiť na to môžete aj látky s vianočnými motívmi z našej ponuky. Malé detaily v podobe vianočných dizajnov dokážu oživiť miestnosť a vytvoria v nej vianočnú eleganciu.

 

Skrášlenie príbytku nie je výsadou iba vianočných látok. S použitím trošky fantázie sa dajú do vianočnej tematiky zakomponovať aj kárované látky.

3. Obrus do kuchyne

Štedrovečernú hostinu nemusí na stole oživiť len chutné jedlo, ale aj vkusná látka nahrádzajúca obrus. Experimentovať sa dá aj so stolovaním – obrúsky pod príbor sa dajú nahradiť dekoračnými plátnami alebo obrusovinami. Vianočná večera vám bude chutnať oveľa viac, keď budete mať pred sebou úhľadne skombinované farby vianočných látok.

4. Závesy

Viac súkromia si môžete dopriať vtedy, keď si zaobstaráte závesy. Je len na vás, aké vzory uprednostníte. Nezabúdajte, že by mali „ladiť“ so zvyškom zariadenej izby. Berte do úvahy farbu vašich stien, nábytku či zvyšku vianočnej výzdoby. Cieľom je vytvoriť sviatočný, no zároveň jednotný vzhľad vašej domácnosti.

 5. Vianočná výzdoba

Pokiaľ existuje možnosť nahradiť sklenené ozdoby niečím rovnako krehkým, no zároveň hebkým a príjemným na dotyk, siahnite po látke. Do nej môžete „zabaliť“ gule na vianočný stromček. Látka použitá na vyhotovenie vianočných dekorácií bude pôsobiť hravo. Podobným spôsobom sa dajú vytvoriť drobnejšie dekorácie skrášľujúce interiér vášho domova.

Aj na detailoch záleží. Skombinovaním týchto čiastkových rád si môžete počas sviatkov zútulniť svoje bývanie a spríjemniť si Vianoce. Inšpirácia je všade vôkol nás, nebojte sa teda siahnuť aj po našich odporúčaniach.

 

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga