6 inšpirácií: čo deťom ušiť pod stromček

Dátum pridania: 22. november 2021

Vianoce sú už za rohom a každý z nás uvažuje o tom dokonalom darčeku pre svojich blízkych. Jedinečné a krásne sú práve darčeky, ktoré dokážeme vyrobiť my sami. Preto vám prinášame niekoľko zaujímavých a jednoduchých tipov, čím obdarovať vašich najmenších. Pri každom jednom z nich môžete využiť detské látky s hravými motívmi, ktoré si deti jednoducho zamilujú. Pokiaľ hľadáte inšpiráciu, čo ušiť, ste na správnom mieste.

Maznáčik

Každé jedno dieťa miluje hračky. Preto by práve táto jedna vec nemala pod stromčekom určite chýbať. Najkrajší pocit je, keď si vami ušitého maznáčika dieťa zamiluje na celý život. Či sa rozhodnete pre zvieratko, alebo bábiku, je len na vás. Najlepšie je, že každý rok môžete tomuto maznáčikovi ušiť oblečenie alebo doplnky, ktoré môže vaše dieťa obmieňať. Prípadne môžete ušiť oblečenie z rovnakej detskej látky aj vášmu dieťaťu, tak budú spolu ladiť, kedykoľvek sa vyberú na spoločné dobrodružstvo.

 

Spací vak / Zavinovačka

Ak chcete, aby vaše bábätko alebo dieťa, bolo vždy v pohodlí, teple a malo ničím nerušený spánok, určite by ste sa mali pustiť do tohto projektu. Zavinovačka alebo spací vak sú ideálnym darčekom pre deti. Tie najmenšie sa v ňom budú cítiť spokojne a v bezpečí a tie väčšie sa môžu kedykoľvek vybrať s vami pod stan alebo sa hrať na turistickú výpravu. Vieme, že ktokoľvek sa po rokoch pozrie na tieto veci, nebude veriť, že sa ich dieťa do niečoho takého mohlo niekedy zmestiť.

Podbradník

Tento praktický darček si obľúbia nielen deti, ale aj rodičia. Pokiaľ máte malé dieťa, prípadne poznáte niekoho, komu by ste na Vianoce chceli spraviť radosť, tento jednoduchý projekt je určite pre vás. Dosť bolo jednofarebných podbradníkov, ktoré deti nechcú nosiť. Použite niektorú z hravých detských látok a aj vaše dieťa ho bude chcieť nosiť tak ako Superman svoj plášť.

Oblečenie

Aj keď oblečenie nie je väčšinou obľúbeným darčekom u detí, veríme že dokážete vyčarovať na šijacom stroji niečo, čo si určite zamilujú. Existuje veľké množstvo detských látok s krásnymi vzormi, ktoré môžete pri svojich projektoch využiť. Samozrejme môžete využiť aj látky bez vzorov. Pre dievčatá sú rozhodne ideálne šatôčky, v ktorých sa budú cítiť ako princezné a pre chlapcov tričká s ich obľúbeným motívom. Okrem toho sa môžete pustiť do náročnejších projektov, ako sú dupačky, nohavice na traky alebo svetre. Už teraz vidíme tú detskú radosť v očiach, keď sa uvidia v zrkadle.

Obliečky

Pokiaľ hľadáte spôsob, ako premeniť detskú izbu na rozprávkovú krajinu, posteľné obliečky sú skvelým spôsobom ako na to. Vďaka nim môžete vytvoriť izbu na mieru, presne podľa toho, čo má vaše dieťa rado. Určite sa zamiluje do svojej izby a bude v nej môcť rozvíjať svoje záľuby a kreativitu.

Ponožka na sladkosti

Veľké vianočné ponožky, do ktorých môžete schovať sladkosti, sú jedným z tipov, ktoré potešia každého.  Zavesené ponožky nad krbom už nie sú iba tradíciou v USA. V dnešnej dobe sa tieto dekorácie využívajú aj u nás. Týmto darčekom môžete obdarovať nielen deti, ale aj iných členov rodiny. Vianočné látky sú pre tento projekt ideálne. Môžete na nich vyšiť aj mená, tak si každý spozná tú svoju.

 

Dúfame, že ste u nás našli inšpiráciu na darček, ktorý ušijete pre deti tento rok. Času do Vianoc už nezostáva veľa, preto vám želáme príjemné a pokojné obdobie, počas ktorého stihnete aj vy vytvoriť jedinečné a krásne darčeky.

Zdroj fotiek: pinterest.com 

 

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga