4 nápady, ako zo spálne urobiť dizajnové a pohodlné kráľovstvo

Dátum pridania: 07. jún 2021

Spálňa je miesto oddychu, pohody, relaxu a dobrého spánku. Na to, aby sa vám v spálni spalo naozaj výborne, potrebujete útulný priestor, doplnky a, samozrejme, kvalitnú posteľ. Pozrite sa do nášho článku a uvidíte, aká krásna spálňa môže byť. 

1.Vyhrajte sa s dizajnom a vytvorte priestrannú spálňu

Jemné farby a niekoľko druhov materiálov dokážu spoločne vytvoriť modernú spálňu. Všimnite si, že miestnosť na fotke pôsobí priestranne vďaka tomu, lebo nie je zahltená množstvom nábytku. Ak sa vám páči spálňa, v ktorej sa dobre dýcha”, toto je štýl pre vás. Na stene je použitý zaujímavý plagát s kvetmi, ktorý ladí so štýlom posteľnej návliečky. Saténové kreslo a taburetka s pleteninou v šedom prevedení sú peknými doplnkami. Celkový dojem oživila výraznejšia ružová deka na posteli.

2.Farba steny nemusí byť iba biela

Zaujímavý efekt dosiahnete, ak zladíte farbu steny s farbou posteľných návliečok. V tomto prípade je použitá modrá farba, ktorá pôsobí pokojne, no zároveň štýlovo. Tmavší drevený nábytok má výrazný dojem. Ten ale zjemňuje spojenie bielej a cappuccinovej farby použitej na nábytku a doplnkoch. A tu platí pravidlo v jednoduchosti je krása”. 

3.Vytvorte si teplo domova

Ak túžite po naozaj útulnom priestore, skombinujte viacero teplých” materiálov, ako sú deky, pleteniny, kožušiny alebo koberce s vysokým vlasom. Spálňa nemusí hýriť farbami, práve naopak, stačia jemné pastelové odtiene, ktoré vás ničím nerušia. Výraznejším doplnkom, ktoré priestor oživili, sú rámy na fotky v čiernom prevedení.

4.Pre tých, ktorí milujú vrstvy

Do spálne si vyberajte iba kvalitné materiály. Návliečky zo 100 % bavlny sú ideálnym riešením. Ak ich túžite mať podľa vlastných predstáv, vyberte si kvalitnú bavlnenú látku v našom e-shope. Aby ste vytvorili zaujímavý efekt, navrstvite na seba viacero prikrývok s jednoduchými vzormi. Zvoľte si napríklad tri farby a držte sa ich aj pri výbere doplnkov v miestnosti. V tomto prípade je použitá čierna, biela a žltá kombinácia farieb. Jemné biele závesy zútulnia a zlepšia celkový dojem z miestnosti.

Niekedy stačí naozaj málo na to, aby ste svoju spálňu zmenili na dizajnovo zaujímavý priestor. Môžete obliecť posteľ do nových modernejších návliečok alebo ju prekryť teplou dekou s embosovaným povrchom. Oživiť nočný stolík malou rastlinkou alebo vázou, ktorá bude ladiť s doplnkami v miestnosti. To všetko sú maličkosti, ktoré urobia veľké divy. Nebojte sa zmien a experimentujte. 

 

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga