Ako vybrať závesy do detskej izby. 8 inšpirácií, z ktorých si vyberie každý

Dátum pridania: 24. máj 2021

Dnes máme v obchodoch naozaj širokú ponuku detských závesov. Rôzne farby a materiály, ktoré si môžeme vybrať. Poďte sa inšpirovať pri výbere závesov naším článkom.

Kúpa detských závesov nespočíva iba vo výbere farby a vzorov. Mali by sme sa v prvom rade zamerať na to, aké funkcie od závesu budeme vyžadovať. Má byť iba ako ozdoba alebo má plniť tieniacu funkciu? Prípadne ho potrebujeme do izbičky, aby urobil úplnú tmu? To sú všetko dôležité otázky. Ideme si ich rozobrať podrobnejšie.

Záclony alebo detské zatemňovacie závesy?

Ak chcete v detskej izbe iba ľahunký a ozdobný materiál, použite záclony. Vyplnia a zútulnia priestor, zabránia pohľadom ľudí z vonku, no nedokážu splniť funkciu úplného tienenia. Ak potrebujete materiál, ktorý bude mať funkciu tzv. clony, víťazmi sú jednoznačne závesy. No a pokiaľ sa medzi týmito dvoma možnosťami neviete rozhodnúť, použite oboje. Vytvoríte tým zaujímavý a neprehliadnuteľný dizajnový prvok v miestnosti a budete ich používať podľa potreby. 

Máte na výber z dvoch možností látok – „dim out” a „black out”. 

Závesy dim out neprepustia svetlo so 70 – 75 % účinnosťou.

Závesy black out majú funkciu 100 % zatemnenia. Ak chcete v izbičke pre spánok svojho dieťatka urobiť čo najviac, práve tento typ závesov je pre vás vhodný. 

V detskej izbe odporúčame použiť na závesy materiály, ako sú bavlna a syntetika.

S motívom alebo bez?

Toto je vec vkusu a dizajnu, ale ak má vaše dieťa napríklad obľúbenú rozprávkovú postavičku, pokojne mu kúpte pestré závesy s jeho hrdinom. Pokiaľ nie je izba príliš preplnená farbami a vzormi, bude to v poriadku. Pri viacerých súrodencoch radšej zvoľte jednofarebné závesy, aby ste sa vyhli detským nezhodám. Chlapcom môžete vylepšiť dizajn izby napríklad aj takýmito pruhovanými závesmi.

1. Námorníckym vzorom nikdy nič nepokazíte.

2. Závesy nemusíte použiť iba na okne, ale napríklad aj v priestore detskej izby.

3. Vzory na záclonách deti vždy potešia.

 4. V jednoduchosti je krása. Čo poviete?

5. Aj závesy môžu byť kreatívne.


6. Farebné, pestré, neprehliadnuteľné. 

7. Dokonale zladené aj s návliečkami na posteľ.

8. Nielen modrá, ale aj žltá je dobrá.

 

Vybrať vhodné závesy nie je vždy taká jednoduchá úloha, no veríme, že sme vás inšpirovali. Ak hľadáte zaujímavé a kvalitné látky na závesy, pozrite si ponuku v e-shope Selecttn


Zdroj fotiek: pinterest.com

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga