5 letných inšpirácií, ako si vyzdobiť balkón s dekoračnými látkami

Dátum pridania: 03. máj 2021

Teplé letné večery strávené na balkóne sú úžasným relaxom. Na to, aby ste sa na svojom balkóne cítili ako na dovolenke, musíte zvoliť vhodnú výzdobu, nábytok a taktiež dekoračné látky. Niekedy stačí naozaj málo a výsledok je perfektný.

1. Jemné farby látok

Ak ste fanúšikom jemných farieb, tento typ balkóna sa vám bude páčiť. Šedá, biela a modro-sivá k sebe dokonale ladia. Jednoduchý pásikavý koberec v kombinácii s umelou kožušinou je pohodlným doplnkom. Keďže sú farby bledé a jemné, osviežte ich rôznymi materiálmi – semišové vankúše, úplety, deky, pletené doplnky. Pre spestrenie stačí dať na balkón cyklámenové kvety.

 2. Vytvorte kontrast farieb

Čierna a biela je klasika, ktorá bude obľúbená stále. Nič touto kombináciou nepokazíte. Stačí vybrať vzorované bavlnené látky, ktoré balkón oživia. Bavlna je príjemný, kvalitný materiál a určite vás ničím nesklame. Každý vankúš môže mať iný vzor, vďaka čomu už nie je potrebné použiť ďalšie materiály v priestore. Prostredie na balkóne si spríjemnite večerným osvetlením.

 3. Prírodný look

Ak máte radi prírodné materiály, určite ich neváhajte použiť. Jedným obľúbeným prírodným materiálom, ktorý na takýto balkón môžete použiť, je aj ľan. Skvelé je, že nepotrebuje žiadnu špeciálnu údržbu. Budú sa k nemu hodiť drevené doplnky alebo ratanový nábytok. Ten môžete ozdobiť pleteninami, strapcami a umelou kožušinou, na ktorej sa vám bude príjemne sedieť.

4. Kombinujte dekoračné materiály

Tento balkón má štýlový a zároveň trošku romantický nádych. Na obrázku môžete vidieť vkusne zladené látky. No môžete byť aj odvážnejší a použiť aj ďalšie materiály, ako sú úplety, vintage látky, pačvork alebo froté vankúše. Skúste s nimi vytvoriť rôzne kombinácie podľa vlastného vkusu. Ak chcete po čase dizajn balkóna zmeniť, môžete na podušky navliecť nové obliečky v iných farbách. Existujú aj obliečky z nepremokavých materiálov. Pri nich vás rozliaty nápoj už nerozhnevá.

5. Veľa farieb

Milujete farby? Nebojte sa, použite pokojne aj všetky a vytvorte si na balkóne hravý lentilkový efekt. No určite v takomto prípade odporúčame zvoliť predovšetkým jednofarebné látky. Vzory by v tomto prípade mohli celkového dojmu skôr uškodiť ako pomôcť.


Ak hľadáte látky na dekorácie alebo šitie, nazrite do nášho e-shopu a vyberte si svojich favoritov. 

Zdroj fotiek: pinterest.com

 

 

Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga