Farby, látky a vzory – novinky v detskej móde, ktoré by ste mali poznať v roku 2021

Dátum pridania: 07. apríl 2021

Máme tu rok 2021 a všetci dúfame, že bude lepší a najmä pozitívnejší ako ten predošlý. Vo svete módy sa udiali novinky a my už poznáme farby, ktoré budú dominovať nad ostatnými. Tieto farby ovplyvnia taktiež grafický a interiérový dizajn.

Farby roku 2021 – žltá a sivá

Víťazné farby pre nasledujúce obdobie sú žiarivá žltá a neutrálna sivá. Rozhodol o tom líder v oblasti Pantone Color Institute. 

Žltá farba symbolizuje vitalitu, optimizmus a chuť do života. Pôsobí dobre na naše myslenie, náladu a ovplyvňuje aj našu kreativitu. Je farbou slnka a svetla. Lepšiu farbu pre tento rok vybrať nemohli.

Po prvýkrát sa medzi farby roka dostala neutrálna farba. Šedá je symbolom všednosti a obyčajnosti. Hovorí sa o nej, že je farbou staroby, ale zároveň aj múdrosti. V kombinácii so žltou vytvoria perfektný pár.

 

Kvetinové látky

Dievčatá sa určite potešia, že v ich šatníkoch budú prevládať látky so vzormi kvetov. Nájdeme ich na šatách, blúzkach, ale aj nohaviciach. Preferovať sa budú skôr jemné látky. Kvety budú zdobiť aj kabelky, klobúky a čelenky.

Ozdobné volány

Volánový trend sa prejaví najmä na jar a v lete. Objavil sa aj v roku 2020 a úspešný bude aj tento rok. Bude zdobiť šaty, tričká, sukničky a nájdeme ho najmä na pleciach a rukávoch. 

Objaví sa aj vojenský vzor

Popri kvetinových vzoroch a volánoch však uvidíme aj detské kolekcie s vojenským vzorom. Pre chlapcov budú dominovať odtiene khaki a olivovo zelenej. U dievčat to bude vojenský vzor v kombinácii s ružovou farbou. Pôjde však skôr o športové a voľnočasové oblečenie.

Elegantné saká a kabátiky 

Aj v detskej móde pocítime elegantnosť a štýlové prevedenia strihov. V chladnejšom období nachystajte svojim ratolestiam jednofarebné saká a kabátiky. Môžu sa kombinovať s košeľami, ale aj športovými tričkami. Trendy budú aj pulóvre a šatky.

 

Látky, ktoré sa budú používať najčastejšie

V kolekciách 2021 nájdete najmä bavlnu, kostýmovú látku, šifón, hodváb, satén a chintz. Pri deťoch sa, samozrejme, nezabudne ani na obľúbenú riflovinu.

Zaujímavým materiálom je aj softshell. U slovenských mamičiek sa stáva stále obľúbenejším vďaka svojim vlastnostiam, ako sú nepremokavosť a odolnosť voči vetru.








Select s.r.o.

Zamarovská 80
911 05 Trenčín - Zamarovce

032 743 43 29
selecttn@selecttn.sk

Newsletter

Tvorba web stránok - Ján Ďuriga